Pregunta resposta

 • Enviada: 5/8/2012
 • Presentada: 7/8/2012
 • PDF: Descarrega
 • Estat: Contestada
 • Arxivat en: Admon.
 • Comparteix:

En base a què es concedeixen les beques de la dipu a Torrent?

Tinc interés en saber per què les beques de la Diputació de València destinades a estudiants universitaris i que reparteix cada ajuntament de la província (en aquest cas, el de Torrent), es destinen en base a unes necessitats de l'ajuntament no publicades enlloc i que marginen moltes carreres totalment vàlides.
Evidentment no té les mateixes atribucions un filòleg que un estudiant d'infermeria, però... Per què un sol·licitant estudiant de pedagogia obté la beca i un altre de psicopedagogia amb més punts no? Per què els enginyers tècnics industrials tenen cabuda i els superiors industrials no? Quina faena realitzarà un estudiant d'ADE que no puga realitzar un altre de ADE + Dret? Per què no es publica ja d'entrada en la mateixa convocatòria una relació de les carreres de què es podrà fer servir l'ajuntament i de les que no? Per què es decideix de quina carrera té necessitat l'ajuntament a posteriori? • Resposta directa de Compromís:
  Hola! En el passat Ple Ordinari de setembre el regidor d'Economia del govern del PP va respondre oralment al grup de Compromís per Torrent aquesta pregunta.

  Resumidament, va dir:

  - Hi ha més sol·licitants amb titulacions diferents que places disponibles.
  - No es pot fer una previsió abans de fer la convocatòria de les necessitats de l'Ajuntament, ni en nombre ni en catalogació per titulació.
  - Les bases vénen donades per la Diputació i l'Ajuntament de Torrent no decideix.

  En el torn de rèplica, Vicent Beguer, portaveu de Compromís per Torrent, va exposar al regidor que es podria fer perfectament una valoració anterior de les necessitats de l'Ajuntament, atenent que la demanda és molt alta i tots els anys es ve repetint i, a més, les mancances a substituir o els àmbits a reforçar l'Ajuntament els coneix, si no perfectament, sí amb prou fonament. Així mateix, el reglament del programa de la Diputació no impedeix de cap manera fer l'exposició prèvia de les necessitats de places per cada titulació, tal com es va fer, per exemple, a Burjassot. El regidor del PP, però, es va mantindre en la seua argumentació.

comments powered by Disqus