Pregunta resposta

 • Enviada: 21/9/2012
 • per: Cèlia
 • Presentada: 28/9/2012
 • Estat: Contestada
 • Arxivat en: Política
 • Comparteix:

EL QUE PASSA A LES CORTS! CANAL 9 NO M'HO DIU?

Bon dia
Sóc estudiant de 1er curs de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, però sóc del país Valencià.
M'ha cridat l'atenció la qualitat de TV3 aquí i l'ampla diferència entre la qualitat d'informació i format d'aquesta primera amb Canal 9, bé, no m'ha vingut de sorpresa aquesta superioritat tècnica i qualitativa, però feia ja uns quants anys (quan jo encara veia "Súper 3", els dibuixos animats i no era capaç de diferenciar una notícia manipulada d'una altra que no) que no hi accedia als mitjans de comunicació catalans.
El cas és que m'agradaria que a Coalició Compromís, juntament amb les altres forçes polítiques d'oposició, fóssiu incicius amb el PP per a què s'engeguéssi la posibilitat de rebre senyals de TV3 al País Valencià.
Finalment, VULL SABER més sobre els continguts dels vostres debats a les Corts, és a dir, que proposéssiu fer programes o canals televisius dedicats exclusivament a mostrar TOTA la informació lliure de biaixos de l'activitat política, debats, discussions, preguntes i rèpliques de cada un dels partits del País Valencià i del que passa a les Corts.

Si tot són excuses per despesses, retalls, crisi "heredada" o "la austeridad es nuestra bandera y lo ha sido siempre" dieu que no cal fer un nou canal exclusiu costòs, que no cal que aquest projecte supose un llast per al cumpliment del "famosillo" dèficit, que sigui senzill i econòmic i que, per exemple, s'empren 2 o 3 hores diaries al canal 9/24 d'emisió en directe, resums i gràfiques explicatives i informatives i sense la necessitat de fer platós, contractar presentadors, I SOBRETOT no fer cap mena de revissió de continguts. Solament això, el mínim ja que està tant de moda l'asfixiant austeritat.


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 28/9/2012 en nom de Cèlia

 • Resposta directa de Compromís:
  Hola Cèlia! Et responen nosaltres els teus dubtes, perquè, encara que podríem presentar la teua pregunta a les institucions, la resposta que tindríem ens podem imaginar que no respondria al que demanes.

  En aquest sentit, la resposta que ens donarien és que ja existiria això que demanes. La web de les Corts té una secció en la qual es pengen els vídeos de les diferents sessions. La pots trobar ací: http://anneo.cortsvalencianes.es/seneca/ds.asp I, així mateix, el Nou24 sol connectar amb els plenaris de les Corts.

  Ara bé, és suficient? Al nostre parer, i tal com tu també apuntes, no. La comparació que fas entre Canal 9 i TV3 és -podríem dir que com totes les comparacions però en aquest cas més!- odiosa. Canal 9 és només la corretja de transmissió del gabinet de premsa del Partido Popular. No hi ha debat, no hi ha pluralitat, l'oposició estem quasi censurats (la intervenció de Mònica Oltra en els passats debats electorals era la primera en què xafava un plató de Canal 9! http://youtu.be/ae5-dCl4O-w).

  I ara, amb el desmantellament i l'ERO a RTVV, aquesta situació s'agreujarà més.

  Des de Compromís lluitem i lluitarem perquè els valencians tinguem el que ens mereixem: uns mitjans de comunicació públics, de qualitat, plurals i en valencià.

  Pel que preguntes de quan es podrà veure TV3 al País Valencià, des de Compromís portem reivindicant aquest exercici de llibertat d'expressió des del començament i amb reiteració.

  Cada vegada queda més clar que es tracta de voluntat política i que la voluntat política del govern del PP actual és la de la censura. Et passem la intervenció del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, en el debat de la ILP Televisió sense Fronteres que el PP va rebutjar: http://youtu.be/JcIcCI_q6dM

  Quan manava el PSOE, el PP va votar a favor i el PSOE va votar en contra (en la tramitació de la mesa del Congrés) i ara que mana el PP el PSOE vota a favor i el PP en contra. El resultat és que un dret elemental com és la llibertat de premsa es veu afectat per interessos partidistes.

  Però, finalment, les coses hauran de caure pel seu propi pes quan la raó està d'un costat. Només és necessari perseverar.

  Esperem que la resposta que et passem t'haja servit.

  Molta sort i salutacions!

comments powered by Disqus