Pregunta resposta

 • Enviada: 21/6/2013
 • per: Roberto Martinez Soriano
 • Presentada: 19/7/2013
 • Estat: Contestada
 • Arxivat en: Justícia
 • Comparteix:

Corrupcion en funcionario ayuntamiento de Castellon?

Buenas tardes, después de que estos días atrás se haya imputado al presidente de la organización "Colombia nos une" Germán Fernández y 5 de sus colaboradores por falsedad documental, irregularidades en el reparto de alimentos y amenazas a la mujer que lo denunció, me gustaría saber porqué el Ayuntamiento aun tiene a este hombre como funcionario en la agencia AMICS, y porqué lo defienden tanto en todos los periódicos. La concejala Carmen Querol se escuda en que el reparto de alimentos no es cosa del ayuntamiento, sino del Gobierno Central, pero yo creo que los más de 400.000 euros que se han dado a las 3 organizaciones que pertenece este hombre por parte del Ayuntamiento y de la generalitat, si que es cosa suya y deberían tomar medidas de control para saber en qué se lo ha gastado. Recordemos que éste señor ha estado engañando, amenazando y dando menos alimentos de los que les correspondían a gente sin recursos económicos, cosa que me parece de lo mas mezquino que pueda hacer una persona. ¿Cómo permiten que siga en el puesto?


 • Aquesta pregunta va ser enregistrada el 19/7/2013 per COMPROMÍS MUNICIPAL en Castelló en nom de Roberto Martinez Soriano

 • Resposta directa de Compromís:
  Pel que fa a la tasca realitzada per Compromís a l'Ajuntament, molt abans que la situació esclatara, ja vam fer vàries demandes a la Regidora de Serveis Socials:

  - Iniciar un procés de regulació de totes les entitats que formen part del repartiment alimentari.
  - Demanar un llistat de totes les entitats, per saber com està el tema.
  - Establir un sistema per tal de saber quines famílies eren ateses al repartiment, però que respectara la protecció de dades. Vam proposar una mena de tarja on hi haguera dades bàsiques que permetera fer seguiment de la família por oferir-li la millor atenció.

  Quan la situació va esclatar, eixe mateix dia la nostra regidora Ali Brancal havia preguntat per la resposta a les nostres demandes.

  A partir de les accions policials, en diversos fòrums hem demanat que s'investigue bé el tema, que es depuren responsabilitats, que s'investiguen tots els procediments de repartiment d'aliments. Hem demanat més implicació dels serveis socials a l'hora de saber quines famílies estan en situació de necessitat. Hem demanat que es controlen les activitats que es realitzen en locals municipals.

  A més a més, Compromís per Castelló hem demanat que es retire de càrrecs de representació a la persona acusada.

  També hem demanat que se separe momentàniament de les seues funcions com a mediador intercultural, per considerar que ara mateix no desperta credibilitat. Hem demanat que siguen els serveis socials els que coordinen els llistats de persones beneficiaries del banc d'aliments.

  Ara mateix, a dia d'avui, la regidora de Serveis Socials ha manifestat públicament que no sap res, que no pot fer res i ha eixit en defensa de la innocència del funcionari municipal. No pensa actuar fins que no estiga condemnat i lamenta que haja d'estar de baixa per culpa de "las insidias de algunos".

  Hem demanat que s'activen els grups de treball creats pel consell Municipal de Benestar Social, on a la primera reunió, la primera cosa que les entitats que treballen en l'àmbit social li van demanar a la regidora és que treballaren junts per solucionar els problemes que generava el banc d'aliments. Més d'un any després, no s'ha fet res.

  Amb una regidora de Serveis Socials com la que tenim, que es desentén d'assumir responsabilitats i de solucionar els problemes socials de la ciutat, sols ens queda seguir insistint.

  Agraïm la confiança dipositada en nosaltres i quedem a disposició per qualsevol suggeriment d'actuació respecte a aquest tema i qualsevol altre.

comments powered by Disqus